søndag 31. juli 2011

Hjem til sol og sommer - og høsting!

Det er deilig å komme hjem til Norge når vi har tropevarme her hos oss! Mye å ruske opp i, i hagen, og mye å høste i grønnsakshagen!


Her ser du Astrix- og mandelpoteter - og rare gulrøtter, hi hi!

Det blir hjemmelaget potetsalat til grillmaten ikveld !




mandag 25. juli 2011

Halvveis i ferien

Når man sitter hjemme og planlegger en reise, så er det ikke grenser for hva man har tenkt til å gjøre i ferien. Man skal hit og man skal dit , man skal se på ditt og datt. Når det kommer til stykket, så blir det mest avslapping, strand og god mat og drikke. Vi gidder ikke å dra på en eneste dagstur, vi har det så bra sånn som det er. Egen Villa med basseng, og 400 meter fra stranda og en haug med barer og restauranter.

Her er noen bilder fra Villaen:

Stue/Kjøkken


Stue

Soverommet vårt


Utsikten fra soverommet vårt


Soverommet til Prins D.


En Suite - bad til hvert soverom





Overbygget uteplass med spisegruppe og sittemøbler
Utgangen fra soverommet



Usikt fra uteplassen


Vi hadde planer om å dra til en botanisk hage som heter Nong Nooch Garden, men sannheten er at vi synes det er for varmt å traske rundt med en guide midt på dagen. Vi vil heller ha tilgang på badevann! Og tropiske blomster har vi i villa-hagen!

Kinahibiskus/Hawaiirose



Bouganvilla - tre



Krukke med Vannlilje



Ukjent for meg - men nydelig duft



Dekorert med "nedfalls-blomster"



Orkidèer



mer orkidèer . .



Her i Jomtien og Pattaya blir ferien litt annerledes en på en øy, s.f.eks. Phuket eller Koh Chang. Ute på øyene er strendene ennå hvitere, men du har begrenset tilgang på andre ting.
Vi har vært på mange øyer og hvite strender, og har ikke samme trangen til dette bestandig. Denne ferien er jo også forholsvis kort (10 netter), så vi slapper av og planlegger minst mulig. Jeg tar daglig massasje, for det er en luksus jeg ikke kan unne meg hjemme så veldig ofte. 35 - 90 NKR. er prisen, avhengig av om du skal ha fotmasasje eller aromaterapi. Fotmassasje på stranda er ca. 35,- !

Jeg har som sagt tatt fotmasasje hver dag eller kveld. Det er godt for føttene når man har trasket gatelangs. Og ekstra deilig er det å komme "hjem" om kvelden, og slenge seg ut i bassenget, når tempen er over 30 grader i lufta . . .

God natt !

lørdag 23. juli 2011

Kål og kondomer... og litt annet..

Ja, du hørte riktig!
På torsdag dro vi nemlig på stranda, ved en Resort som heter Birds and Bees Resort. Her er det mye finere strand en rett nede på Jomtien. Resorten har en restaurant som heter Cabbage and Condoms, og her pleier vi å innta lunch når vi på denne stranda. Restauranten har en spesiell stil - nemlig kondompynt!
Se bare her:

Bord dekorert med kondomer
 Lampeskjerm av kondomer . . .


. . .og klær laget av kondomer!
Ikke vet jeg hvorfor kondomer står i fokus her, men det er vel en eller annen form for humor.

Maten her er god, og utvalget godt:
Mat for både store og små...
Stranda er rolig, og bedre enn Pattaya og Jomtien beach. Et godt valg hvis du vil bort fra bråk og mas..

Dette bildet er tatt i februar, da det er høysesong.
På bildene under kan du se hvordan det er utenom sesongen.




 Som du ser, så var det ikke direkte folksomt her, og vi hadde stort sett hele stranda for oss selv. Akkurat denne dagen var det ganske overskyet og litt vind, men det var 33 grader i lufta og 30 i vannet!




Idag har det vært strålende sol fra nesten skyfri himmel og det vi kan kalle flau vind. Det betyr strandvær, og vi har vært nede på Jomtien beach, som er ca. 400 meters gange fra villaen. Her er det mer futt og fart, med selgere, vannscootere og bananbåter, men det er gøy med litt action en gang iblandt!








Prins D. synes det er kult å få henna-tatovering på leggen. . . 

 . . .mens Mamma får verdens beste fotmassasje av Kurn, som har 28 års erfaring !


Det tar tid å blogge, og pc'n er som regel ikke på før etter middnatt . Dette innlegget ble skrevet ferdig kl. 02:30 Thailandsk tid !
God natt !

onsdag 20. juli 2011

Dag 2 i Thailand

Vi har hatt vårt første døgn i Thailand. Vi har slappet av og områdd oss litt, ikke gjort så veldig mye annet ennn å bade i bassenget, spise, drikke og slappe av. Det er ekstra behagelig å spise på restaurant, for det er såååå billig. Totalt 150 norske kr. for middag til 3 personer.Og da snakker vi om 6 drikke av ymse slag, og 2 retter pr. pers. +en dessert! Jeg har fått spist suppa mi, som jeg er så glad i:

Tom Kha Gai - kremet kyllingsuppe med kokos/lime



Dag 2 har gått med til slaraffenliv ved bassenget, samt tur til Supermarkedet Tesco Lotus for innkjøp av diverse til å fylle kjøleskapet med + +


Her går det ikke an å kjede seg! Bassenget er sjelden uten besøk og Prins D. koser vettet av seg : o )...vi voksne også!

Blomsten på bildet under vokser på et stort tre i hagen. Jeg kommer ikke på navnet i farta, men blomstene ser nesten kunstig, voksaktige ut. Duften er den beste blomsterduften jeg vet om..



Det var kort innpå fra meg. Har ikke hatt mye tid  til pc'n idag, men det kommer mer etterhvert.

tirsdag 19. juli 2011

Fremme i Thailand!

Deilig å ha kommet frem til den flotte pool-villaen i Jomtien, Thailand! Vi var fremme  ved halv elleve tida Thailandsk tid, så vi har fått fått en hel dag ekstra å kose oss på! Deilig og varmt er det her, og bassenget er...nydelig!!
...en liten bit av bassenget og hagen...

Jeg kommer tilbake med mer etterhvert. Nå går vi ut og spiser middag!

So long . . . .


søndag 17. juli 2011

ตอนนี้เดินทางมาประเทศไทย....

. . . . som betyr på Thai: Nå reiser jeg til Thailand!

Her skal vi bo i nesten 2 uker..og jeg gleder meg som en unge!


Jeg håper  jeg får mulighet til å blogge fra Thailand. Det kommer an på hvor god internettforbindelsen er på stedet. Laptop'en blir i allefall med på tur : o )


Jeg bytter ut min Header for anledningen, og har planer om å poste diverse innlegg fra ferien. Det kommer til å bli en del bilder - alt fra tropiske blomster og planter, til strandliv, mat, kultur og ferie-opplevelser! . . .hvis tilgangen på internett er god, vel og merke!

Blogging tar tid. og nå som det er ferietid, blir det desverre dårligere med kommentarer fra meg. Men jeg skal ta det igjen i på sensommeren! Selv om jeg ikke har kommentert så ofte, har jeg stadig vært innom hos dere og kikket..om ikke så ofte som ellers!



Forstsatt god ferie! Det skal ihvertfall jeg ha!
Så blogges vi...





Welcome! - Bienvenida!

Welcome to my latest Followers !


Thank you so much for following up on my blog ! I am delighted to make new blog friends around the world !

Welcome to :
Beyond My Garden

Bienvenido a :
SOPORTALES 8 floristas
 
S E M A N A    F E L I Z ! !
H A V E    A    G R E A T    W E E K  ! !

lørdag 16. juli 2011

Tett på:Juli-hagen

Julihagen : Ingen ord . . .bare blomster . . .
Garden i July: No words. . . just flowers. . .


























































Jeg har mye å nyte i min julihage..som jeg snart reiser fra.... Skal nyte tropene fra mandag av...

I have a lot to enjoy in my July garden .. which I will soon leave.... to enjoy the Tropics from Monday on ...