torsdag 7. juli 2011

NORDENS PALME


Idag var jeg på Plantasjen og kjøpte meg palme. Nordens Palme. Navnet er TRACHYCARPUS FORTUNEI. Hadde lyst på litt Syden-stemning på verandaen.
Denne Palmen skal visstnok tåle ned i minus 15 grader, og kan plantes ut i hagen og overvintre med noen enkle grep. Jeg foretrekker å ha den i en krukke som jeg kan flytte på et kjølig men frostfritt sted på vinteren. Palmen blir mellom 2 og 3 meter høy sies det..

Jeg synes det ble ganske trivelig med en liten palme på verandaen, jeg : o )7 kommentarer:

 1. Klart att vi också ska ha palmer här uppe i norr! Önskar dig lycka till med din snygging...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlett
 2. De er kjempefine de palmene.Jeg kjøpte noen billigere som ikke tåler frost. Nordens palme tåler visst også ned i minus 25 har jeg lest, men de må nok i en større krukker da, også får å bli større. Men det ble kjempefint i den krukken du hadde plantet. Klem Linn

  SvarSlett
 3. Det er så skønt med sydlandsk stemning. Tillykke med dine fine palmer

  SvarSlett
 4. Det skal bli spennende å se om den overlever vinteren.

  SvarSlett
 5. Litt palmesus ute på verandaen gjør jo at man kan lukke øynene og tenke at man er i syden :-) Herlig og spennende plante! Ha en deilig fredag!

  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Den palmen var suprekul=) Så heldige dere er som skal til Thailand. Vi ELSKER Thailand og maten de har der. Håper dere får en flott ferie=) Og så håper jeg at det kommer blogginnlegg, sånn at vi kan få se hvordan dere har det=) Ha en fin dag=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Och jag säger som du säger hos mig, här var det mysigt, jag stannar också kvar som följare hos dig. Jag är ju dessutom ett stort, stort Norge fan, jag älskar Norge!
  Agneta kram

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)