tirsdag 28. juni 2011

Sjasmin - Sjærsmin..?

Duftsjærsmin - UTEN duft!


Nå er jeg rimelig frustrert..Jeg har 2 ganger skaffet meg en busk som som heter Duftsjærsmin. Den ene gangen på Plantasjen, den siste på Oasen. Begge er helt uten duft!! Jeg ønsker meg den gode, gammeldagse busken som dufter av markjordbær. Er det noen som vet hva den heter? Det er så mange forskjellige typer, så jeg blir ganske forvirret!

Hvis noen kan gi meg svaret, blir jeg hoppende glad!!
12 kommentarer:

 1. Duftskjærsmin er deilig. Har en som står her i hagen som dufter deilig. Den heter Philadelphus coronarius. Håper du får tak i den hos et seriøst gartneri. Finner litt info om den . Ha en fin tirsdag. :)

  SvarSlett
 2. Prøvde å legge inn en lenke i kommentaren over men fikk det vist ikke til. :)

  SvarSlett
 3. Om dine duftsjærsminer IKKE dufter kan du vel ta en tur og klage litt der du har handlet... Kjenner ikke denne planten veldig godt, men vet jo at den dufter alldeles nydelig!

  Takk for koselig kommentar hos meg :-) Thailand høres bra ut med tanke på det "litt" ustabile været om dagen :-)

  Klem Tone

  SvarSlett
 4. Åååå, sjasmin er vidunderlig. Jeg har to typer, en som er dobbel i blomsten og en som er enkel. Her i hagen dufter den doble i hvert fall, men jeg husker dessverre ikke navnet. Man skulle skrive ned navnene for hver busk, da hadde det blitt lettere i ettertid.....Lykke til Helene.

  SvarSlett
 5. Jeg kender ikke navnet, men ønsker mig også en duftende jasmin i min have :-)

  SvarSlett
 6. Så trist, de skal jo dufte så godt!
  Ikke lenge siden jeg kjøpte min hos Plantasjen, den heter Philadelphus Coronarius og det står at den har en fantastisk duft.
  Nå har ikke jeg blomster på min, men hvis de ikke dufter skal jeg klage.
  Ønsker deg en fin kveld.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 7. Skjønner godt at du vil ha en en som dufter!
  Ser at du har fått navnet!
  Min duftskjærsmin har nettopp startet å blomstre!
  Gleder meg til det dufter i hele hagen!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Den samme bommerten har vi gjort Helene - jeg går misunnelig forbi den gamle hagen til nabo`n - og sniffer inn den deilige duften fra deres sjasmin ;)) sukk..........

  SvarSlett
 9. Jeg har ikke peiling på blomster så kan ikke hjelpe deg, desverre! Vil bare ønsker deg en finfin tirsdag!

  Hanne:)

  SvarSlett
 10. vanlig doftschersmin är P. coronarius som du fått tips om. Sedan finns det en som heter smultronschersmin på svenska och doftar smultron. Är det den du tänker på? Du skriver markjordbär och det är väl det vi kallar smultron??? I a f heter den Philadelphus 'Mont Blanc'.

  Lycka till med din schersminjakt, Anna Vattenkanna

  SvarSlett
 11. Tusen takk for mange tips! Jeg er ikke blitt noe klokere, for på lappen står det Philadephus Coronarius.. men det er ikke antydning til duft på de få blomstene den har.. Blomsten er mye hvitere også, enn den vi hadde i mitt barndomshjem. Får kanskje kjøpe den som heter "Mont Blanc"
  ...Merkelige greier..

  SvarSlett
 12. Jeg har en sjasmin som min mor måtte ta ut av sin hage. Hun fikk den av sin mor. Når jeg kjenner den nydelige duften av blomstrene minner det meg om bestemor og besøk hos henne i barndommen.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)