onsdag 20. mai 2015

Joda, jeg blogger stadig, jeg!!

.... men det på tomatbloggen det er mest liv for tida!

http://tomatprat.blogspot.no/


Jeg har altså fått meg en total dille i løpet a de siste årene - nemlig tomatdyrking! Jeg har blitt fasinert av alle de forskjellige sortene som finnes, det er hundrevis! Store, små, runde, avlange, rillete, røde, rosa, gule, grønne, ja til og med indigoblå!! Du kan få tomater på størrelse med erter - eller tomater som veier kiloen!!
For noen år siden var jeg overhodet ikke glad i tomater. Synes det smakte så lite. Men det gjør det da også av de vanlige runde tomatene som ligger i grønnsaksdisken på super'n. Det finnes noen få unntak, særlig på sommerstid!

Nå elsker jeg smaken av tomater (ikke de vanlige, rund på super'n)!
Drivhuset mitt er nå stappfullt av tomatplanter. Det er ikke plass til annet der. ikke så mye som en sommerblomst en gang ;-)


Joda - jeg koser meg fremdeles med resten av hagen og alle stauder og busker. Men jeg må innrømme at tomatdyrkingen stjeler det meste av tiden min!
Nå liker jeg ikke å være negativ - det har jeg heller ikke tenkt å være, men jeg har dessverre ikke den gode helsa lenger som jeg hadde tidligere. Jeg har fått en del sen-plager etter kreft og kreftbehandling, slik at kroppen ikke vil like mye som det hodet vil. Det er selvfølgelig veldig frustrerende, men jeg holder på med å vende meg til tanken og lære å leve med det.  Når helsa ikke er på topp, prøver jeg alltid å tenke på alt det positivet som er, og det er mye!
Hage og drivhus gir meg utrolig mye glede, og i tillegg har jeg en snill mann og 2 herlige barn som jeg er stolt av og veldig, veldig glad i!
I fjor fant vi oss en Husmannsplass i Tinn, Telemark, som vi leier på åremål. Der er vi så ofte vi kan i helger og ferier. Her finner vi roen og koser oss med det enkle livet og den flotte naturen som er rundt hytta!
Her er noe bilder fra plassen:

"Hytta"


Utsikt
 
 

Utsikt



Stabburet

"Smia"


Gangen - med trappen opp til 2. etg.



Peiskos i stua

 
 
Jeg vil prøve å blogge litt oftere her igjen etter hvert!

Besøk gjerne tomatbloggen om du har lyst! Der finner du masse tips, fargerike bilder og inspirasjon om alt fra tomatdyrking til oppskrifter med tomater!
Bloggen har også egen facebook-side, som du finner HER

9 kommentarer:

 1. Enig med deg at drivhus og hage er godt for helsa. Det er som om hele meg faller til ro når jeg får pusle litt der. Og man er jo ikke alltid i toppform til tunge hagetak. Ikke spiller været med i samme orkester som meg heller. Men i drivhuset er det herlig. Nå skal jeg ta meg en tur til tomatbloggen din. Den høres spennende ut. Selv liker jeg også å dyrke tomater, men det har ikke tatt helt av enda. Klarer meg med et par sorter, - så langt :-)

  SvarSlett
 2. Hei Helene. Jeg følger tomatbloggen din, veldig inspirerende å lese den for jeg er nok tomathekta selv også ;) Trist å lese at helsa ikke er på topp, flott at du er åpen om det også, jeg er heller ikke på topp, men skjuler det bak masse tull og tøys sånn at det bare er mann, barn og nære venner som ser at det går i bratt motbakke mye av tiden. Det vanskeligste er å innse at jeg ikke kan så mye som før, å se mine egne begrensninger. Det har jeg ikke helt klart enda.
  Nydelig sted dere leier, et riktig paradis :) Stå på Helene og ta godt vare på deg selv.
  Klem fra Turid

  SvarSlett
 3. Så koselig at du blogger igjen, liker så godt bloggen din for å lese hvordan du har det både hjemme og på hytta di :)
  Kjempekoselige bilder fra hytta dokkers , koselig og du tittet innom bloggen min også :)

  Ha ei fin uke videre og ei fin pinsehelg :)

  Klem Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Ojj så koselig sted dere disponerer da , ser helt topp ut ! Helsen kan forandre seg ganske mye i løpet av livet ja , det har jeg selv fått erfare . Sier det alt nå jeg , god helg ! Klem

  SvarSlett
 5. Hei Helene, hyggelig å lese om tomatdyrkingen din. Selvdyrkede tomater er bare utrolig godt!
  Koselig husmannsplass☺️
  Mange hilsner fra Ida

  SvarSlett
 6. For en deilig plass, også så moro at du har funnet gleden i forskjellige tomater. Du har helt rett i at de "vanlige" ikke smaker noe som helst, men de forskjellige typene småtomater man får i butikken funker heldigvis :) Jeg har ikke plass til stort på min bittelille veranda, men det ble en plante som bar litt frukter i år ihvertfall. Det er jo så kos :)
  Liker ikke at du ikke kommer deg helt etter at du har vært syk... Håper ikke at du har fått ME etter runden din? Krysser ihvertfall fingrene for at du kommer deg sakte men sikkert igjen.
  Stooor klem fra Huldrelevenet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for besøk og hyggelig kommentar på bloggen :-)
   Jeg har nok en slags "ME", men det kalles fatugue når man er rammet av tretthets-syndrom etter kreftbehandling! Men symptomene er omtrent like... Må bare lære å leve med det og tilpasse hverdagen deretter :-)
   Heleneklem

   Slett
 7. Det er spennende med tomater. Jeg har nettopp blir medlem i facebook-gruppa di og har allerede vært rundt til mine tomatplanter og "tørket" de opp. Forstår nå at jeg antagelig av vannet for mye og til og med gitt de gjødsel! Man lærer noe hele tiden, men så er det jo det som er så gøy. Koselig sted dere har leid. Viktig å slappe av i hyggelige omgivelser. Lykke til videre. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 8. For et fantastisk, herlig sted i Telemark! Kan føle roen gjennom bilder og ord! :-D Utrolig morsomt å se alle tomatene du dyrker frem også. Tomater står frem som saftige kunstverk i form, farge og smak. Delicious! Liker selv godt de butikkene som i en periode av året selger ulike tomattyper, og prøver alltid å få kjøpt en del ulike typer da. Dyrker dessverre ikke selv, men smaksløkene har stor glede av dem året rundt. Er særlig glad i de søte, saftige typene! :-) Lykke til med årets "avling"!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)