torsdag 11. august 2011

Sensommerens farger i Natur-hagen
Sommeren går sakte men sikkert over mot tidlig høst. Augusthagen er frodig og grønn etter nok nedbør. Rognbær-treet har fått farge på bærene . . .ikke helt røde ennå . .
Øverst i fjellhagen har jeg bare Rhododendron, så det er nokså grønnt der nå utenom sesongen. Da er det bra at det bugner av røsslyng !
Ellers kommer bjørnebærene nå. De modnes nå, like om hjørnet . . . busken bugner av bær-kart - jeg fant 2 nesten modne . .
Denne foredlede bjørnebærbusken har jeg  på 4 . året, og i år blir det bær- rekord. Busken vokser så å si ut av hagen, og har aldri vært størrere . .  Her ser du halve planten - alle grenene som vokser mot høyre. Den er like stor mot venstre også ! Sorten heter "Black Satin".Får store, saftige mørke bær. Bærer tidlig i august. Kraftig vekst. Lange skudd uten torner. Dyrkes på en lun sydvendt plass, helst på espalie. Næringsrikt jord. Høyde: 3-6m H4


Mmmm . .  jeg gleder meg til disse blir modne .....Det var litt av det august-hagen min har å by på. Det er mye mer - og mye som trengs å ruskes litt opp i. Men det kommer jeg tilbake til snart : o )


Ha en flott august-dag!

10 kommentarer:

 1. Bjørnebærbusken din er virkelig et flott syn!Blomstene, karten og de modne bærene er jo nydelige så den er sikkert flott å se på hele sesongen! Hege

  SvarSlett
 2. Å du har det like flott i hagen din, selv etter langt feriopphold i Thailand??!!
  Ønsker deg en god helg.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 3. Hej Helene.
  Flotte billeder - hold op hvor er det flot med al den lyng i haven.
  Brombærmarmelade elsker jeg.
  Ha´en god torsdag.
  Her regner det + 12,2.
  Jeg har brugt denne regnfulde formiddag på shopping.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
 4. Åh - for noen flotte bilder fra naturhagen din! Nydelig!!

  SvarSlett
 5. Åh, så godt det blir med alla dom bjönbären. Jag blir avundsjuk! jag har försökt flera gånger men den vill inte växa ordentligt och om den blommar är det så sent att bären inte mognar.. Man skulle ha haft din bergsknall :)

  SvarSlett
 6. Helene, your summer must be short if moving into autumn already. We are in the middle of terrible heat. I see my favorite flowers and berries in your lovely photos. It must be the fruit of your good care that black berries have ripen abundantly, .... they look so juicy. Enjoy your summer.

  SvarSlett
 7. Høsten er også vakker, det er stort sett grønt, som du sier, med noen roser innimellom. Også her er det fullt av lyng, en lekker farge!

  KLEM

  SvarSlett
 8. En sån vacker trädgård du har med den lite vildare looken där med ljung, en osv. vid berget. Ditt björbär är så fint där det klänger på stenen - Norges snyggaste björnbärsspaljé:-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlett
 9. Å, så langstrakt bjørnebærbusk!
  Jeg ante ikke at de kunne vokse opp mot fjell og strekke seg så langt som du viser her. Hvilket område av landet (evt. sone) er dette?

  Absolutt en inspirasjon til ønskelisten min! Jeg så noen velfylte bjørnebærbusker forleden dag, så jeg var allerede inne på tanken...

  SvarSlett
 10. Uwielbiam wrzosy, ale oznaczają jesień :-(. Pozdrawiam

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)