onsdag 24. august 2011

tirsdag 23. august 2011

NF Flowers #16

Ugress. Det kan være veldig vakkert om man studerer det på nært hold . . .




Klikk på bildet under for flere blomster :


Mmmmmodne Bjørnebær!

Min bjørnebærbusk bærer veldig godt iår! Ikke bare smaker bærene himmelsk, de er så flotte å se på også, der de henger i store klaser!






Proppfulle av vitaminer og antioksidanter . . .

Tenk at noe er både sundt og godt på èn gang !


Ha en fin dag der ute i verden : o )

mandag 22. august 2011

MANDAGSTEMA uke 34


Mandag!!! Og dermed Mandagstema igjen ! Jeg skal ikke si så mye, annet enn at dagens tema er : N E D E N F R A. Så er det opptil Deg hvordan du vil tolke det derfra !

Jeg vil samtidig minne om den nye Fotoutfotdringen hos meg, som går  hver helg ! Du kan se mere om den H E R

Her er mitt bidrag - bildet er tatt på  Bangkok Marriott resort. Det er et arkivbilde fra 2010. Jeg var overveldet over utsikten . . nedenfra :o)


Da håper jeg Dagens tema N E D N F R A kan gi deg og ditt kamera en utfordring, slik at du får lyst til å delta !

Lykke til !

søndag 21. august 2011

Husmor-søndag!


Ja ikke misforstå - det er ikke husarbeid det er snakk om, men kjøkkenarbeid, om man kan kalle det dèt! Jeg her laget god, gammeldags husmannskost til middag idag - nemlig Brun lapskaus ! Og skal vi ha lapskaus, må det gjøres fra bunnen av :o) Ikke no' hermetikk her i gården, nei !

Jeg passer på å fylle en stor "Misjonskjele", for da har vi middag dagen etter også. Og det er kanskje da den smaker aller best!


Jeg har ikke noe direkte oppskrift på Lapskaus, men jeg vareier grønnsakene etter hva slags lapskaus jeg lager.  Men et absolutt must er masse poteter, gulrøtter, løk, purre og persillerot!

I lys lapskaus må jeg også ha med kålrot. Og kjøtt av svin, gjerne lettsaltet svineknoke.

Jeg synes man skal bruke de grønnsakene man liker best, og det er jo som sagt smak og behag.


Jeg bruker lapskauskjøtt av høyrygg. bog eller bibringe (storfe) til den brune lapskausen. Jeg bare deler de opp  i litt store biter, bruner bitene, og deretter trekker jeg kjøttet i vann, med salt, pepper, persillerot og løk - til det er mørt. Detr tar ca. et par timer.


Så tar jeg opp kjøttet og avkjøler det litt. Imens kjøttet avkjøler seg, kutter jeg grønnsaker og putter oppi kokekraften. Grønnsakene må koke lenge og vel, til de er møre.
Kjøttet kutter jeg i passe små biter, og har oppi mot slutten. Purren trenger heller ikke å være med før de siste 10 minuttene.


Jeg drysser litt kruspersille over rett før servering. Og ved siden av har vi selvfølgelig flatbrød : o )
Vel bekomme!


Forøvrig skinner sola igjen her hos meg : o )




Ja, det været!


Så kom regnet. Det var ventet, men man går jo og håper at  de har bommet på værmeldingen. Man slipper å vanne i regnevær. Det gjør seg selv.

Heldigvis har vi overbygg på en del av verandaen. og med markisen ute, har vi det tørt og godt i kosekroken. Varme i taket har vi også. Så det er ingen grunn til å sitte inne.


Jeg vil samtidig minne om Helgens fotoutfordring. Den går frem til midnatt, så skulle du få lyst til å slenge deg på, kan du klikke på bildet nedenfor :