Mmmmm..markjordbær!! Ingen ting er så godt og sommerlig som dèt!
Jeg har noen "hemmelige" steder, hvor jeg hver sommer plukker masser av disse røde, søte, uimotstålige bærene!
Hittil i år, har jeg plukket ca. halvannen liter, og mer skal det bli! Det er nemlig veldig mye kart og blomster ennå, så det er lite modent foreløpig. Men på solrike plasser finnes modne, mørkerøde bær!
Jeg pleier hvert år å fryse ned en god del markjordbær. De holder smaken like fint etter å ha væert fryst, i morsetning til de store jordbærne. Vi har da markjordbær gjennom hele vinteren. Disse søte, små bær egner seg ikke til syltetøy. De mister smaken av å koke. Men noe de er gode til, er krem. MARKJORDBÆRKREM!! Det er favoritten her i huset:o)
Oppskriften er enkel. Det lages på samme måte som multe-krem....
HELENES MARKJORDBÆRKREM (til ca. 4 personer)
3 dl. fløte
3-4 ss sukker
2 ts. vaniljesukker
Piskes til krem.
Ca. 1/2 liter markjordbær,
Som røres med sukker. (Jeg synes det trengs ganske mye sukker i bærene, men det er bare å smake det til som det passer deg best)
Bland sammen rørte jordbær med kremen
Spar noen jordbær til pynt på toppen:o)
Mmmmmm! Kjempegodt!!
Prøv - og du er hekta!
Velbekomme:o)