onsdag 27. april 2011

Reisebrev fra Thailand 2011


For første gang fikk unga være med til Thailand. Som regel har denne ferien vært kun for oss voksne...man trenger jo litt tid alene innimellom:-)

Det var min mann som kom over en annonse på nettet, en stor Pool-villa som ligger mellom Pattaya og Jomtien. Her fulgte det med egen hushjelp og "gardenboy". Faktisk også egen bil med privatsjåfør!!

Det må vel være fryktelig dyrt, tenker du nå. Neida! Ca, 2000kr. pr døgn. Kanskje nok hvis man betaler alt selv, men er man fler til å spleise, er det slett ikke galt. Du kan se mer om Klang Villa HER

Min mor (på 75) har som regel bodd hjemme hos oss med barna, mens vi voksne har vært i Thailand. Denne gangen fikk hun valget mellom å passe ungene, eller å være med! Hun valgte det siste, noe jeg skjønner veldig godt!

Vi var heldige å finne billige flybilletter på FINN. Faktisk kom billettene for 3 voksne og 3 barn på 28300 kr. Tur/retur. Det var riktignok med mellomlanding i Istanbul, men det var det verdt til den prisen!

Etter en laaang reise var det mildt sagt nyyyydelig å komme frem. Vi var selfølgelig spendte alle mann, på om det var like bra i virkeligheten, som det så ut på bildene i annonsen.

Og vi ble ikke akkurat skuffet! Det var bedre enn vi hadde forestilt oss!Her er noen bilder av hva som møtte oss:


Ett av 4 soverom (alle med ensuite Baderom)
Fra spisestua!

Allt dette- en hel resort- for oss selv! Deilig å tenke på at vi hadde 2 uker framfor oss i dette paradiset!


LITT OM PATTAYA:

Pattaya ligger ca, en til halvannen time med bil/buss fra Bangkok.
Du har kanskje hørt en del negativt om Pattaya. Jeg synes omtalen denne byen har fått, ikke stemmer helt med min oppfatning. Pattaya har så mye fint å by på både for voksne og barn.  Du finner selvfølgelig prostitusjon her, som alle andre steder i Thailand, men jeg mener at man ser det man VIL se. Vi har ikke sett noe her, som vi ikke har sett på f.eks. Phuket. .Jeg anbefaler Jomtien beach for barnefamilier. Den er mer fredlig og barnevennlig enn Pattaya Beach. Ellers finnes det turrist-attraksjoner i fleng som f.eks:

Pattaya Waterpark
Dette er en kombinert badepark/Tivoli

Nong Nooch garden
Flott blomsterpark med arter fra hele verden. Det finnes aktiviteter for hele familien, som f.eks. elefant show/ridning m.m...


Pattaya Tiger Zoo
Her kan du bl.a. mate tigerunger med tåteflaske!

Million Year  Stonepark & crocodile farm
Geologisk park og masse krokodiller! Her kan du overvære dristige krokodille-show, eller være med på å mate krokodillene!

Dette er bare noe av det du kan gjøre i Pattaya/Jomtien. Det finnes også flere flotte øyer du kan reise til med en lokal speedboat. Strendene ute på øyene er ennå flottere med hvitere sand og krystallklart vann!


SHOPPING

Det er nok av steder å handle i Pattaya. Du kan finne alt fra lokalt håndtverk til Fake merkeklær i boder langs gatene. Billige smykker, klokker og solbriller tilbys overalt. Her gjelder det å prute!Det er også flere lokale markeder rundt om i Pattaya.
Det finnes også uttallige kjøpesentre som feks.:
Her er det  vanlige butikker med faste priser, man pruter ikke her!

Du finner mer om Shopping i Pattaya HER.

~~~ ~~  ~~~

Ferien vår med barna i Thailand var 100% vellykket! Unga storkosa seg i bassenget som var tilgjengelig hele tida. Og med en temp på mellom 28 og 30 grader i vannet, var det ganske behagelig for oss voksne også:-)

Frokosten var med i prisen, og husjelpen lagde frokost etter individuelle ønsker fra oss feriegjester:-)

Ville vi på stranda, ringte vi bare etter vår private "driver" som kjørte oss til en rolig, privat strand...uten masete selgere eller andre "forstyrrende elementer"!~~~~~  ~~~~


Baht-bus    


Skulle Vi ut å spise, var det bare å rusle ut på gata og ta en "Baht Bus" (blanding av bus og Taxi som ikke koster mer en et par- tre kroner pr. pers.) ned i sentrum der restaurantene ligger i hopetall. Du kan finne alt fra Thai- til Italiensk, Norsk og Internasjonal mat. Og om unga er kresne, finnes både Mc Donalds, Burger King og Pizza Hut m.fl. Personelig er jeg veldig glad i Thailandsk mat!Og er du selv kresen og ikke tørr å spise annet en Norsk mat, ja, så kan jeg anbefale en koselig, liten restaurant som heter Sigurd's Brune Kafè. Her finner du herlig, hjemmelaget, norsk mat samt nydelig Thai-mat for de som klarer seg uten norsk mat et par uker:-) Denne restauranten finner du mellom Pattaya og Jomtien på Thapraya road, Soi 15. (Soi Norway)Det er  veldig billig å spise i Thailand. Det er ikke noe problem å få seg et godt måltid med drikke til for en norsk 50-lapp! Forøvrig vil jeg si at det ikke bare er billig å spise her. Alt er billig. Prisene her er en femtedel av norske priser. Så hvis noe f.eks koster 100 kr. i Norge, koster det ca. 20 Nkr. i Thailand. Så- her kan man virkelig "slå ut håret" uten at det svir nevneverdig i lommeboka!


Tida går desverre fort når man koser seg. Så enten man vil eller ikke, kommer datoen da man må vende nesa hjemover til det kalde Nord igjen. Men reiser man i Februar/ Mars, så venter som regel våren når man kommer hjem igjen. Og når man er vel hjemme etter en super Thailand- ferie, så er man igang med å planlegge neste tur før man vet ordet av det! Jeg drar gjerne til Pattaya igjen:-)

Det blir nok fler reisebrev fra Thailand å finne på bloggen min etterhvert!

Vurderer du å reise til Thailand? Jeg sier bare: Reis! Du vil ikke angre!

GOD TUR!


 1 kommentar:

  1. ja, jeg kan jo bare skrive under påalt som her sies! jeg spiste komle på "Sigurds brune, og det er den bestekomls jeg har fått noen gang!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)