tirsdag 1. april 2014

DRIVHUSGLEDER 2014 - Sesongen er i gang!


Nå, i begynnelsen av april, er drivhussesongen i gang for fullt! Alt jeg har sådd, begynner å ta overhånd, så alle andre sommerbomster som pelargonia og fuchsia skulle jeg helst ha satt ut - men det er litt i tidligste laget.. Det sier seg selv at det begynner å bli litt fullt - og rotete :-) Jeg prøver så godt jeg kan å holde orden!
Pelargoniane var så stor og flotte, men måtte klippes en god del (gjorde litt vondt). De måtte rett og slett vike plassen for min store tomat- dille:-)
Her er noen bilder av sommerblomstene slik de er nå:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeg er ekstra tidlig ute i år! Allerede nå begynner det å bli ganske så fullt inne i drivhuset mitt.
Tomater og chillipepper ble sådd så tidlig som 20.01.  - og småplantene ble satt til forkultivering under lysstoffrør og senere i vinduskarmen.
 
I vinter har jeg også hatt et lite prosjekt (ekspriment) i drivhuset; Nemlig dyrking av div. grønnsaker. I slutten av november i fjor, sådde jeg gulrøtter, vårløk, brokkoli og rucolasalat (sådd i ampel). Ruccola'n er spist opp, men ny er sådd. Ellers er både vårløken og gulrøttene modne nå!! Jeg er glad og overrasket over at jeg fikk det til!
 
Her er årets første gulrot, dratt opp av jorda den 23.03.14:
 
 
Vårløken begynner å bli stor og fin - bildet er tatt 29.mars:
 
Brokkolien ble det ikke noe greie på, den er lang med bare en masse store blader...
 
For en måned siden, ca. 25.02, ble de små tomatplantene og chili'ne mine flyttet ut i oppvarmet drivhus med dagslysersttning. Det er virkelig moro å drive frem planter så tidlig, når jeg endelig har fått skaffet meg det utstyret som trengs for at plantene skal trives der allerede fra slutten av februar!
 
 
 

Jalapèno-plante med blomsterknopper...
 
Siste helg i mars ble lukeåpnerne satt på, og de fleste tomatene ble pottet om i store potter og plantekar. Fremdeles gjenstår det noe, som skal i større bøtter. En avleggertomat er i full blomst, også med noen små, grønne tomatkarter!
 
 
 
 
 
 
De største, frøsådde tomatplantene har fått blomsterknopper, så jeg håper på rekordtidlig modning i år!!
 


21 kommentarer:

 1. Så masse fint du har i drivhuset ditt ! Så flott det må være å ha lys og varme der hele året ! Fin dag til deg ! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg koser meg veldig om dagen :-)
   Klem :-)

   Slett
 2. Så utrolig flott! Må bare innrömme at jeg er fryktelig misunnelig =)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skjønner deg! Jeg gikk og drømte om drivhus i mange år før jeg endelig fikk meg et :-)
   Ha en fin uke, du også :-)

   Slett
 3. Her er det kommet langt ut på våren ja! Vårløk og gulrøtter er gull på denne tiden. Supert drivhus! Hva har du gjort med gulvet for å holde varmen over vinteren?
  Vet hva jeg skal ha til neste år ja, og det skal bli masse plass. I år får det holde med plastteltene for chili og tomater :)

  SvarSlett
 4. For ett flott drivhus :)
  Her har du litt å drive med og holde styr på ser jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja det er mye, men det er jo gøy, da :-)

   Slett
 5. Himmel og hav kor masse som vekser i drivhuset ditt, skjønner godt du har plassmangel nu :)
  Æ syns vårløkene dine så friske og grønne ut, artig med sånt ekspiriment, særlig når du llykkes ;)

  Du er så flink med det du sår, kos dæ videre ,ed alle plantene dine.

  Lisbeth :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lisbeth! Du kommer alltid med så hyggelige kommentarer :-)

   Slett
 6. Vilka härliga bilder du bjuder oss på.! Jag skulle också vilja starta tidigare på året med sådderna men jag har ännu inte löst det med belysning m.m.. Få se om jag kan ordna till det till nästa år.
  Ha en fortsatt skön dag!

  SvarSlett
 7. Takk for trivelig kommentar:-)
  Jeg fikk innstallert lys i fjor høst, så det er første gang jeg er så tidlig ute med alt i veksthuset:-)

  SvarSlett
 8. Åhh, for et eldorado Flott drivhus med utrolig mange planter:) Hadde min første sesong i drivhus i fjor, det er helt fantastisk. Litt for tidlig her enda med ned til minus 12 på natta. Men snart, snart skal alle de små få flytte ut i paradiset.
  Nyt drivhusdagene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Turid :-) Ja, den som venter på noe godt... ;-) Fint å ha noe å glede seg til!
   Heleneklem :-)

   Slett
 9. Så gøy å se og masse ideer å hente. Ser du har grus på gulvet, er det greit? jeg lurte på å støpe plate og sokkel....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det har fungert helt greit med grus. Men det er selvfølgelig en smakssak, og det spørs hvordan man skal bruke drivhuset. Jeg bruker hele drivhuset til dyrking og ikke som et oppholdssted med bord og stoler :-)
   Helene.

   Slett
 10. WOW, for en blomsterflor du har i drivhuset ditt allerede! Tror jeg skal slippe fuchsiane mine løs og la de beholde blomsterknoppene. Når jeg ser hvordan det ser ut hos deg angrer jeg litt på at jeg har knepet av blomsterknoppene. Flott drivhus du har :) Jeg skulle gjerne hatt litt større plass enn de 11m2 jeg har til og boltre meg på!
  Ha fine vårdager og drivhusgleder! Hilsen fra Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for besøk og hyggelige ord :-) Jeg har drivhus på omtrent samme størrelse som deg - skulle gjerne hatt større, ja! Visste ikke hvor mye som skulle dyrkes der da jeg kjøpte det.. :-P
   Helene

   Slett
 11. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito a visitar el mío y espero que disfrutes del post de esta semana, la fiesta nipona del Hanami, si te gusta espero que sí no eres seguidora te hagas ahora y si lo eres no dejes de visitarme la semana siguiente. Elracodeldetall.blogspot.com

  SvarSlett
 12. Heisann! Gosh, trenger jeg å skrive mer...☺️

  SvarSlett
 13. Så inspirerende å se drivhuset ditt og hvor flink du er til å dyrke! Gleder meg til å følge med fremover og kanskje til og med lære noe nytt! Lykke til videre - dette blir bra! :) Jeg har også fått meg drivhus, men har festet det til vårt kolonihagehus, så jeg regner med å svippe innom deg for tips og idéer med jevne mellomrom. Du kan lese mer om kolonihagen på http://sesonger.blogspot.com hvis du har lyst. :)

  SvarSlett
 14. Ja her er det bare å drømme seg bort:-) Tenk å høste gulrøtter allerede nå.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)