lørdag 8. februar 2014

Tiny, tiny Tim - priklet om i små potter!

Det er tiden for å begynne priklingen av spirene mine - de første sådd rundt 20.01. De fleste spirene er begynt å danne blader og jeg er ivrig etter å få pottet dem om slik at de kan få vokse seg til store, sterke planter!
Ja, store....det er de nå ihvertfall ikke ennå - bare se på bildet under, der har jeg sorten  Tiny Tim - en liten dvergtomat som ikke trenger større plass enn en vanlig blomsterpotte. Dette er en artig plante som kommer tidlig med frukter og kan faktisk dyrkes i vinduskarmen, om man ikke har balkong der man bor! Jeg skal ha mye tomater i drivhuset denne sesongen, men denne skal jeg ha i ampel ute på verandaen . . .


Her kommer et bilde til - for å vise hvor små mine ny-priklede tomatplanter er:
Nedenfor ser du hvordan tomatplanten skal se ut som "voksen".
Tiny Tim er en tidlig busktomat som skal bære modne tomater ca. 50-60 dager etter prikling. Dette skal bli spennende :-)

Bildet funnet på Google
 

Mer tomatprat her, om du er spesielt interessert!


Nevner også facebook-gruppa: HOBBYGARTNERE. JOIN, DA VEL!! :-)

Ønsker DEG en fin lørdag!

4 kommentarer:

 1. They seem to be doing fine, Helene. I hope you'll be showing us pictures from time to time. We were lucky with our tomatoes last year, otherwise I find them difficult to manage.

  SvarSlett
 2. *hei :) -*
  Er så morro når det spirer og gror :)
  Jeg har også planer om å så tomater, har bare ikke kommet så langt enda,
  men skjønner nå at jeg må få kommet igang :)
  God helg til deg :)

  SvarSlett
 3. Dette er så fantastisk spennende! Hvilken jord har du satt dem i? (Får faktisk litt prestasjonsangst av å vite at jeg har sådd samme sort som deg =) Mistenker at resultatet kommer til å bli litt "blandet"... Når det ikke går som jeg har tenkt meg med alt mulig jeg har sådd opp gjenom årene, så tröster jeg meg med at "veien" er minst like viktig som målet. Er jo så kjekt å holde på.
  Og så fantastisk kjekt å titte inom i din herlige blogg!!

  SvarSlett
 4. Denne sorten vokser i vinduskarmen hos meg også. Så plutselig at du bor rett i nærheten, så da skulle jo forholdene være omtrent de samme for plantene :) ...bortsett fra at jeg ikke har drivhus da.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord! Det settes stor pris på:o)