onsdag 20. mai 2015

Joda, jeg blogger stadig, jeg!!

.... men det på tomatbloggen det er mest liv for tida!

http://tomatprat.blogspot.no/


Jeg har altså fått meg en total dille i løpet a de siste årene - nemlig tomatdyrking! Jeg har blitt fasinert av alle de forskjellige sortene som finnes, det er hundrevis! Store, små, runde, avlange, rillete, røde, rosa, gule, grønne, ja til og med indigoblå!! Du kan få tomater på størrelse med erter - eller tomater som veier kiloen!!
For noen år siden var jeg overhodet ikke glad i tomater. Synes det smakte så lite. Men det gjør det da også av de vanlige runde tomatene som ligger i grønnsaksdisken på super'n. Det finnes noen få unntak, særlig på sommerstid!

Nå elsker jeg smaken av tomater (ikke de vanlige, rund på super'n)!
Drivhuset mitt er nå stappfullt av tomatplanter. Det er ikke plass til annet der. ikke så mye som en sommerblomst en gang ;-)


Joda - jeg koser meg fremdeles med resten av hagen og alle stauder og busker. Men jeg må innrømme at tomatdyrkingen stjeler det meste av tiden min!
Nå liker jeg ikke å være negativ - det har jeg heller ikke tenkt å være, men jeg har dessverre ikke den gode helsa lenger som jeg hadde tidligere. Jeg har fått en del sen-plager etter kreft og kreftbehandling, slik at kroppen ikke vil like mye som det hodet vil. Det er selvfølgelig veldig frustrerende, men jeg holder på med å vende meg til tanken og lære å leve med det.  Når helsa ikke er på topp, prøver jeg alltid å tenke på alt det positivet som er, og det er mye!
Hage og drivhus gir meg utrolig mye glede, og i tillegg har jeg en snill mann og 2 herlige barn som jeg er stolt av og veldig, veldig glad i!
I fjor fant vi oss en Husmannsplass i Tinn, Telemark, som vi leier på åremål. Der er vi så ofte vi kan i helger og ferier. Her finner vi roen og koser oss med det enkle livet og den flotte naturen som er rundt hytta!
Her er noe bilder fra plassen:

"Hytta"


Utsikt
 
 

Utsikt



Stabburet

"Smia"


Gangen - med trappen opp til 2. etg.



Peiskos i stua

 
 
Jeg vil prøve å blogge litt oftere her igjen etter hvert!

Besøk gjerne tomatbloggen om du har lyst! Der finner du masse tips, fargerike bilder og inspirasjon om alt fra tomatdyrking til oppskrifter med tomater!
Bloggen har også egen facebook-side, som du finner HER